Eszement krónikák

Import sztori.

2016/02/01. - írta: F.M.J.

A http://hartland.blog.hu/ oldalon találtam ezt a remek fogalmazást. Akár Bugyutániában is lehetne, hát megosztom a kedves érdeklődőkkel.

A GAZEMBEREK BOLTJA

 Szerző: Holger Hartland

 

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy bolt. Úgy hívták: A Gazemberek Boltja. Kapni lehetett ott mindent, ami a világon kapható volt, és nem is akárhogyan, hanem a szokásos ára hatodáért. Lett is volna tülekedés - de nem hiába hívták a boltot A Gazemberek Boltjának: csak azok vásárolhattak ott, akik igazolvánnyal tudták tanúsítani, hogy gazemberek. Nem csoda hát, hogy az emberek nagy része minden gazemberségre hajlandó volt, hogy gazember-igazolványt szerezzen. Igen ám, de az igény sok volt, az igazolvány kevés. A hiába gazemberkedők sokasága egyre nagyobb morgolódással viselte, hogy kimarad a jóból. Egy napon aztán a népnek elege lett ebből, elkergette az igazolványos gazembereket, és új vezéreket választott. Azok rögvest leverették A Gazemberek Boltjáról a cégtáblát, s onnantól új felirat hirdette, hogy mostantól más világ lesz, mert ez immár A Rendes Emberek Boltja.

 A cikk itt olvasható tovább

 

A szerző nem járult hozzá a teljes cikk leközléséhez, ezért az első bekezdés után a folytatás az eredeti megjelenési helyén olvasható tovább.

F.M.J.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bugyutania.blog.hu/api/trackback/id/tr548341986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása